Bowling – Zabava za sve generacije

Oni koji nikad nisu bili na bowlingu teško mogu zamisliti zašto je američko kuglanje igra u kojoj uživaju baš svi. Od djece i roditelja do djedova i baka, od studenata do poslovnjaka. Ako još nisi probao bowling razmisli o slijedećem:

Izdvojili smo pet zanimljivih činjenica o bowlingu:

 1. Bilo ljeto ili zima – igra ne ovisi o vremenskim uvjetima, a mi smo se pobrinuli da se kod nas uvijek osjećaš ugodno.
 2. Dođi u papučama – Bowling se igra u bowling cipelama, a mi imamo i tvoj broj.
 3. U ovoj igri svatko može pobjediti, pa i ti – I oni najlošiji mogu imati savršen dan i biti bolji od najboljih!
 4. Uz sport i zabavu ne trebaš biti gladan ili žedan – igraj i grickaj!
 5. Baš nitko te neće čudno gledati ako zaplešeš kad srušiš sve ili promašiš sve – petkom i subotom zabavljaj se uz disco bowling

Mogli bismo tako nabrajati unedogled. Dođi i probaj!

Bowling - igra za sve generacije

Bowling je nadaleko poznat kao američki način zabave, a tako se i nama uvukao pod kožu.  Prisjetimo se nekolicine američkih sitcoma (Zlatne djevojke, Svi vole Raymonda, Roseanne, Malcom u sredini, The Flintstones, Bračne vode i mnogi drugi) u kojima se kugla, ekipe se natječu, međusobno povezuju, smiju, ali i ono što je najvažnije – zabavljaju.

O povijesti bowlinga

Bowling je star nekoliko tisuća godina. Još u starom Egiptu u grobnicama su pronalazili ljude zakopane zajedno s kuglama. U Hrvatskoj se bowling počeo razvijati 50-ih godina prošlog stoljeća, a zaljubljenici diljem svijeta igraju ga i dan danas. Dovoljna govori činjenica da u svijetu danas preko 150 milijuna ljudi užuiva igrajući ovu timsku igru.

Nekoliko motivirajućih činjenica

 • Igrači u bowlingu se zovu bowleri. Možda i ti jednog dana postaneš profi bowler. Probaj srušiti sve čunjeve i saznaj koliko si dobar.
 • Osnovna oprema su čunjevi, kugla i cipele. Ako ne znaš kako ih koristiti upitaj naše ljubazno osoblje da ti pokaže.
 • Potrebno je kuglom oboriti 10 čunjeva koji su postavljani u trokut- najbolje odjednom
 • Ako vam ne uspije sručiti sve čunjeve iz prve imate pravo na drugi pokušaj. Kuglanje je prije sve ga dobra zabava.
 • Bowling kugle su različitih veličina i težina i prilagodljive su svima. Prije nego srušiš svoj prvi čunj potraži kuglu prilagođenu tebi.
 • Sa zdravstvene strane bowling je dobar za kondiciju, razgibavanje i kreativnost. Nećeš se uznojiti, ali ćeš se dobro razgibati i zabaviti.

Uz ovo ti još treba dobra volja i rušenje čunjeva može početi.